Luis Severino
Luis Severino - © ANP

Vijfde duel voor Yankees, Dodgers vegen Diamondbacks

10 oktober 2017
New York Yankees heeft een beslissende vijfde wedstrijd tegen Cleveland Indians uit het vuur gesleept. De ploeg van Didi Gregorius zette het vierde duel van de AL Division Series om in een 7-3 overwinning.

Met de zege kwam de stand in de best-of-five-serie op 2-2. De vijfde wedstrijd staat woensdagnacht in Ohio op de rol.

Pitcher Luis Severino, die vorige week faalde in de Wild Card-wedstrijd tegen Minnesota Twins, was dit keer van grote waarde voor de Yankees. De 23-jarige ace stond slechts vier hits en drie runs toe in zijn zeven innings op de heuvel.

Op het moment dat Severino werd vervangen stond de eindstand al op het bord. De thuisploeg maakte mede door een tweehonkslag van Aaron Judge - zijn eerst hit in de serie - vier runs in de tweede inning. Gary Sanchez tekende voor een homerun.

De Amsterdamse Yankee Gregorius wist geen hit te registreren, maar kreeg wel drie keer een vrije loop.

Sweep Los Angeles Dodgers
Los Angeles Dodgers boekte ondertussen het ticket voor de National Championship Series met een sweep tegen Arizona Diamondbacks. Het team van Kenley Jansen was in de derde wedstrijd met 1-3 te sterk in Phoenix.

Cody Bellinger en Austin Barnes sloegen de punten binnen, waarna Jansen de wedstrijd in de laatste inning in het slot gooide.

De op Curaçao geboren closer kreeg in de laatste inning de bal en stuurde de laatste drie slagmannen van Arizona terug naar de dug-out. (FOX Sports)