Argentinië gaat dinsdagnacht op voor zijn laatste kans in de WK-kwalificatiereeks. De verliezend finalist van 2014 moet winnen op bezoek bij Ecuador om de laatste strohalm te grijpen.

Met nog één wedstrijd voor de boeg bivakkeert Argentinië op de zesde plaats van de Zuid-Amerikaanse poule. Alleen de eerste vier landen plaatsen zich rechtstreeks, de nummer vijf rest een play-off tegen de winnaar van de Oceanische kwalificatie: Nieuw-Zeeland.

De ploeg van bondscoach Jorge Sampaoli staat gelijk in punten (25) en doelsaldo (+1) met nummer vijf Peru. Het Peruviaans elftal heeft echter meer treffers gemaakt dan de Argentijnen (26 om 16).

Peru heeft eveneens een pittige opdracht in het slotduel. La Blanquirroja ontvangt nummer vier Colombia, dat net als Chili 26 punten heeft verzameld. Naast de al geplaatste groepswinnaar Brazilië is alleen runner-up Uruguay met 28 punten vrijwel zeker van het WK in Rusland.

Scorend vermogen
Een van de voornaamste redenen dat Argentinië moet vrezen om voor het eerst sinds 1970 een WK te missen, ligt in het gebrek aan scorend vermogen. La Albiceleste wist in de eerste zeventien duels maar zestien keer het net te vinden. Lionel Messi mocht slechts vier keer juichen.

Sampaoli zag bovendien twee weken geleden aanvaller Sergio Agüero wegvallen met een gebroken rib na een verkeersongeluk in Amsterdam. Fernando Gago, die vervolgens na twee jaar zijn rentree mocht maken, viel donderdagnacht prompt geblesseerd uit tijdens het 0-0 gelijkspel tegen Peru.

Lastige opponent
Argentinië doet er sowieso verstandig aan om zich nog niet rijk te rekenen, ondanks de lage positie van Ecuador in de poule. In het hooggelegen Quito zijn de Tricolores altijd een lastige opponent. De ploeg was eerder onder meer te sterk voor Uruguay (2-1) en Chili (3-0).

Daarnaast zullen de Argentijnen het openingsduel van de kwalificatiereeks nog niet zijn vergeten. Twee jaar geleden waren de Ecuadorianen met 0-2 te sterk in Buenos Aires dankzij late treffers van Frickson Erazo en Felipe Caicedo. (FOX Sports)

Het programma in de nacht van dinsdag op woensdag:

*Ecuador - Argentinië om 01.30 uur op FOX Sports 1 en 4
*Brazilië - Chili om 01.30 uur op FOX Sports 2
*Peru - Colombia om 01.30 uur op FOX Sports 3
*Uruguay - Bolivia om 01.30 uur op FOX Sports 5
*Paraguay - Venezuela om 01.30 uur op FOX Sports 7