Samenvatting Jong Oekraïne - Jong Oranje

Gelijkspel voor teleurstellend Jong Oranje

10 oktober 2017
Jong Oranje komt maar niet echt op stoom in de EK-kwalificatie. In het uitduel met de leeftijdsgenoten van Oekraïne kwam de ploeg van bondscoach Art Langeler niet verder dan 1-1.

En met die uitslag mocht Jong Oranje niet eens mopperen, want in minuut 50 (!) werd Nederland pas voor het eerst een beetje gevaarlijk.

Toen stond het al 1-0 voor Jong Oekraïne, na een benutte penalty door Viktor Kovalenko. De spits mocht aanleggen na dom hands van Denzel Dumfries.

Kastaneer
In minuut 62 kwam Jong Oranje langszij na een indrukwekkende individuele actie van invaller Gervane Kastaneer, die Justin Kluivert goed bediende.

Verder kwam het team van Langeler, die Riechedly Bazoer op de bank hield na zijn teleurstellende optreden tegen Jong Letland, niet.

Poule
Jong Oranje staat na vier duels vierde in de EK-kwalificatie, met vijf punten. Net zoveel als Jong Oekraïne, dat nog een duel tegoed heeft en daardoor derde staat.

Koploper is Jong Engeland met tien punten, maar ook de Engelsen hebben een wedstrijd minder gespeeld dan Nederland. Jong Schotland volgt met zes en ook zij moeten nog een duel inhalen.

Alleen de nummer één van elke poule plaatst zich automatisch voor het EK, de vier beste nummers twee spelen een play-off.

Jong Oranje dreigt voor de derde keer op rij naast een EK-eindronde te grijpen. Ook de eindtoernooien van 2015 en 2017 werden niet gehaald door de Nederlandse beloften. (FOX Sports)