Negentien van de 32 deelnemers aan het WK zijn bekend. Portugal en Frankrijk voegden zich dinsdagavond als laatste groepswinnaars bij de gelukkige landen.

De Fransen waren met 2-1 te sterk voor Wit-Rusland, dankzij goals van Olivier Giroud en Antoine Griezmann. Anton Saroka deed wat terug voor de bezoekers.  

Brazilië was in maart het eerste land dat zich wist te kwalificeren voor de wereldtitelstrijd in Rusland, dat als gastland automatisch is geplaatst. Na Brazilië volgden Iran, Japan, Mexico, België, Zuid-Korea, Saudi-Arabië, Duitsland, Engeland, Spanje, Nigeria, Costa Rica, Polen, Egypte, Servië en IJsland.

Play-offs
Zweden, Zwitserland, Noord-Ierland, Ierland, Denemarken, Italië, Griekenland en Kroatië strijden volgende maand in de play-offs om de vier resterende tickets die Europa heeft voor het WK.

Slowakije eindigde net als deze landen op de tweede plaats in de groep, maar was de slechtste nummer twee, met de minste punten (achttien). De Slowaken zijn daardoor ook uitgeschakeld.

De loting voor de play-offs is volgende week dinsdag in Zürich. De wedstrijden worden gespeeld tussen 9 en 14 november. (FOX Sports/ANP)