Román Torres
Román Torres - © Pro Shots

WK-debuut voor Panama, Team USA niet naar Rusland

11 oktober 2017
Panama debuteert volgend jaar op het WK voetbal. Het land won dinsdagnacht de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Costa Rica met 2-1 en plaatste zich daardoor voor het toernooi in Rusland.

Román Torres was de gevierde man bij Panama. De verdediger maakte in de 88ste minuut van de thuiswedstrijd tegen Costa Rica de winnende 2-1.

Op basis van een beter doelsaldo eindigde Panama daardoor boven Honduras. Dat land won weliswaar met 3-2 van Mexico, dat zich net als Costa Rica eerder al had geplaatst voor het WK, maar het bleek niet genoeg voor rechtstreekse kwalificatie. Honduras strijdt in een play-off met Australië om één startbewijs.

Drama voor Verenigden Staten
De Verenigden Staten gaven een ticket voor het WK uit handen door een 2-1 nederlaag bij hekkensluiter Trinidad en Tobago. De Amerikaanse ploeg van bondscoach Bruce Arena zakte in de stand van de derde naar de vijfde plek en ontbreekt voor het eerst sinds 1986 op het WK.

Een eigen doelpunt van Omar Gonzalez en een treffer van Alvin Jones gaven de thuisploeg voor rust een 2-0 voorsprong. Christian Pulisic scoorde aan het begin van de tweede helft, maar het was niet genoeg voor de Amerikanen.

De 'motivatiespeech' van ex-international Alexi Lalas van 11 september heeft dus niet het gewenste effect gesorteerd. De oud-verdediger riep toen de belangrijke spelers van Amerika op om nu maar eens op te staan.

 

(FOX Sports/ANP)

Gerelateerd