Samenvatting Ecuador - Argentinië

Sampaoli: "Geluk dat de beste speler ter wereld Argentijns is"

11 oktober 2017
Bondscoach Jorge Sampaoli was vol lof over het optreden van zijn sterspeler Lionel Messi in de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ecuador. Met drie treffers leidde hij Argentinië naar het WK (1-3).

Maar ondanks het fraaie optreden van Messi hoopt Sampaoli dat zijn ploeg straks in Rusland niet alleen op de aanvoerder zal leunen.

“We hadden geluk vandaag dat de beste speler van de wereld een Argentijn is. Maar we zullen er voor moeten zorgen dat we niet zo afhankelijk zijn van hem. Niet alles in het team moet om Messi draaien”, zei de coach.

Ondanks de moeizame kwalificatie was hij te spreken over zijn team. “We hebben een grote stap vooruit genomen. Ik hoop dat we in de tijd die we nu nog hebben er straks in Rusland ook kunnen staan zoals we vandaag hebben gedaan.”

Messi was zelf vooral blij dat Argentinië toch plaatsing voor het WK wist af te dwingen. “Gelukkig kwam er een snelle reactie van ons nadat Ecuador zo snel had gescoord. Ik dank God dat we deze missie toch hebben volbracht.”, zei de ster van de avond.

Argentinië keek dinsdagnacht in Ecuador al na een minuut tegen een 1-0 achterstand aan. Messi draaide echter binnen twintig minuten met twee treffers de zaken om. Na ruim een uur voltooide hij zijn drieluik. (FOX Sports/ANP)