Arturo Vidal (30) heeft zwaar teleurgesteld, 'maar trots', gereageerd op het mislopen van het WK met Chili. Het betekende automatisch dat de middenvelder met karakteristieke hanenkam zijn laatste interland voor La Roja had gespeeld.

Vidal had namelijk al in september aangekondigd na de WK-kwalificatiereeks, en het eventuele eindtoernooi in Rusland, een punt te zetten achter zijn interlandloopbaan.

"Mijn ziel is vernietigd, maar ik ben tegelijkertijd trots op alle spelers en de technische staf", aldus Vidal op Twitter na de nederlaag tegen Brazilië (3-0).

De middenvelder ontbrak in het allesbeslissende duel met de Brazilianen. De bikkelaar van Bayern München pakte in het WK-kwalificatieduel daarvoor, met Ecuador, een niet al te slimme gele kaart waardoor hij geschorst was.

"Iedereen ongelooflijk bedankt!", sloot Vidal af. "Gedurende de afgelopen jaren heb ik mijn hele leven in iedere wedstrijd gestopt en heb ik heel veel geleerd. Ook heb ik een land geleerd dat, met een beetje kracht en hard werken, werkelijk alles mogelijk is."

Vidal kwam 95 keer uit voor het nationale team en scoorde daarin 23 keer. In 2015 en 2016 won hij de Copa América met zijn land.

Na Arjen Robben dus opnieuw een speler van Bayern München die zich alleen op het clubvoetbal hoeft te richten. (FOX Sports)