Peter Bosz kent een vliegende start in Duitsland. Eén van de redenen achter het succes van Bosz' Borussia Dortmund, dat zaterdag RB Leipzig treft: Maximilian Philipp.

Met vier goals en twee assists is nieuwkomer Philipp een van de grootste smaakmakers. De Duitser maakte in de zomer de overstap van SC Freiburg, nadat hij zich in het Zwarte Woud geprofileerd had en zijn club naar de Europa League had geschoten.

Vereerd
"Je kunt geen 'nee' zeggen als Dortmund aanklopt. Het is een van de grootste clubs in Duitsland en de wereld. Ik voel me vereerd om hier te zijn”, zei de 23-jarige Philipp op de clubsite na zijn presentatie.

"Je weet niet of die kans nog een keer komt en ik denk dat ik oud en volwassen genoeg ben om deze stap te maken.”

Publiekslieveling
En dat heeft Philipp bewezen. Zeker voor het trouwe thuispubliek doet de linksbuiten het goed. In drie Bundesliga-wedstrijden in het Signal Iduna Park scoorde hij al vier keer en gaf hij twee assists. Daarmee ontwikkelt hij zich snel tot publiekslieveling.

"Het is best intimiderend als je de Gelbe Wand ziet. Er zijn 80.000 fans in het stadion die Dortmund toejuichen. Het is ongelooflijk."

RB Leipzig
Zaterdag mag de smaakmaker weer aan de bak: RB Leipzig is de eerste serieuze tegenstander van dit seizoen.

De nummer twee van het afgelopen seizoen moet een resultaat halen. Na zeven speelronden bedraagt de achterstand van de huidige nummer vier op BVB namelijk al zes punten. (FOX Sports)

Borussia Dortmund - RB Leipzig zie je om 18.30 uur LIVE op FOX Sports 2

Gerelateerd

Stand