ATP Shanghai: Nadal via Dimitrov naar halve finales

ATP Shanghai: Nadal wint aantrekkelijk duel van Dimitrov

13 oktober 2017
Rafael Nadal heeft zich geplaatst voor de halve finales in Shanghai. Op het Masters-toernooi won de nummer 1 van de wereld in een zeer vermakelijk duel van Grigor Dimitrov: 6-4, 6-7, 6-3.

Het Chinese publiek in Shanghai werd verwend. De harde klappen van de Bulgaar tegen de zware spinballen van Nadal leverde lange rally's, mooie punten en een ontzettend hoog niveau op. 

In de eerste set was Dimitrov dicht bij een break voorsprong, maar Nadal overleefde de game. Daarna ging het tot 4-4 gelijk op, waarna de Spanjaard toesloeg.

Hij kwam op de opslag van z'n tegenstander op 0-40, dat werd nog weggewerkt maar sloeg op het vierde breakpunt toe en sleepte de set binnen: 6-4.

Overleven
Daarna was het overleven voor Dimitrov. In z'n eigen servicegames zette Nadal veel druk, maar de Bulgaar bleef tot de tiebreak overeind.

Daarin leek de Bulgaar toch gekraakt te worden, maar bij een 2-4 stand pakte Dimitrov uit het niets vijf punten op rij en de set: 7-6.

Derde set
In de beslissende set kreeg Dimitrov de eerste kans om een break te plaatsen. Die werd weggewerkt door Nadal waarna de Spanjaard vervolgens wel toesloeg.

Een slordige game bij 3-2 koste de Bulgaar de kop. Een aaneenschakeling aan fouten leverde Nadal de break op die hij daarna niet meer weggaf.

In die halve finales neemt Nadal het op tegen Marin Cilic.

Agassi
Door de zege heeft Nadal nu 870 wedstrijden gewonnen in z'n carrière. Daarmee evenaart de Spanjaard André Agassi op die ranglijst, op de zesde plaats.

Jimmy Conners heeft met 1256 zeges het record in handen, voor Federer die tweede staat. (FOX Sports)


1256

1256