Virgil van Dijk
Virgil van Dijk - © Pro Shots

Nederlands elftal oefent tegen Schotland

13 oktober 2017
Het Nederlands elftal speelt donderdag 9 november een oefenwedstrijd tegen Schotland. In het Pittodrie Stadium in Aberdeen is om 20.45 uur (Nederlandse tijd) de aftrap.

Schotland liep een ticket voor de play-offs voor het WK 2018 mis door op de laatste speelronde gelijk te spelen tegen Slovenië (2-2). Net als Oranje deed een slechter doelsaldo de Schotten de das om. Slowakije had evenveel punten (18) als Schotland maar kreeg vijf doelpunten minder tegen.

Gordon Strachan stapte op als Schotse bondscoach na de uitschakeling voor het WK. De Schotse voetbalbond stelde vrijdag Malky Mackay aan als interim-bondscoach. Mackay, oud-trainer van onder meer Watford en Wigan Athletic, is werkzaam bij de Schotse FA als prestatiedirecteur. Hij zal beide banen voorlopig combineren. Tegen Nederland heeft Mackay in ieder geval de leiding over het Schotse nationale team.

Dick Advocaat zal in Schotland nog op de bank zitten. Hij kondigde aan nog twee oefenwedstrijden Oranje te leiden. Daags na 'Schotland-uit' staat nog een vriendschappelijke pot op het programma. Het tijdstip, de locatie en de tegenstander van Oranje is nog niet bekend, meldt de KNVB. (ANP)