Dirk Kuijt (links) en Lasse Schöne
Dirk Kuijt (links) en Lasse Schöne - © Pro Shots

Klassiekers in De Klassieker: Vier speciale goals

18 oktober 2017
We tellen af naar De Klassieker. Over vier dagen clashen Feyenoord en Ajax in De Kuip, daarom: vier klassieke goals, twee van elke ploeg.

Dirk Kuijt
Feyenoord - Ajax, 5 februari 2006
Na de knappe uitzege in de Arena, komt Feyenoord ook in het thuisduel als winnaar uit de bus. De 3-1 van Dirk Kuijt doet De Kuip trillen op zijn grondvesten. Ajax komt nog wel terug tot 3-2, maar daar blijft het bij. De Rotterdammers brengen later zelfs een dvd uit van de 'dubbelzege' op de aartsrivaal.

Rafael van der Vaart
Ajax - Feyenoord, 30 november 2003
De Klassieker is een kleine 14 jaar geleden amper vier minuten oud, als Rafael van der Vaart zijn immense talent bevestigt met een moment van magie. De middenvelder, opererend als valse spits, werkt de bal al vallend met de hak binnen voor de 1-0. Zeven minuten later maakt Van der Vaart ook de 2-0, tevens de eindstand.

Graziano Pellè
Feyenoord - Ajax, 28 oktober 2012
De aanname met de knie en vervolgens uit de draai prachtig raak schieten. Op zichzelf staand was het doelpunt van Graziano Pellè er al een om in te lijsten. Dat de Italiaan met zijn hoogstandje een punt redde voor Feyenoord, maakte het moment onvergetelijk en Pellè zelf in een klap de lieveling van De Kuip. En van zo ongeveer alle vrouwen in Nederland, al was dat vooral omdat de beeldschone spits zijn shirt uittrok...

Lasse Schöne
Ajax - Feyenoord, 2 april 2017
Om uitzicht te blijven houden op de landstitel, móést Ajax winnen van koploper Feyenoord. Een boodschap die aan Lasse Schöne wel besteed was. De Deense middenvelder knalde al na 53 seconden schitterend raak uit een vrije trap. De thuisploeg won met 2-1, naderde Feyenoord tot op drie punten, maar moest uiteindelijk toch toestaan dat de Rotterdammers er met de kampioensschaal vandoor gingen. (FOX Sports)