Gertjan Verbeek heeft woensdag al gesproken met de leiding van FC Twente over de functie van hoofdtrainer.

"FC Twente heeft geïnformeerd of ik er voor open sta om weer het veld op te gaan en of er belemmeringen zijn. Ik heb gezegd dat die er niet zijn en ik zin heb om weer aan het werk te gaan", vertelde hij aan Tubantia.

Verbeek werd voor de start van het seizoen ontslagen bij VfL Bochum. Hij wilde altijd al eens bij FC Twente aan de slag. "Het gaat er nu om of zij het in mij zien zitten en ik in hen. Ik kom net uit het gesprek en laat het even bezinken. Dat zal bij Twente ook zo zijn. We hebben afgesproken dat ze contact opnemen met mij."

Hake
FC Twente zette woensdag René Hake uit zijn functie. De coach wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte competitiestart van de huidige nummer vijftien van de Eredivisie. Hake krijgt vermoedelijk een andere rol bij de Enschedese club.

Rutten
Ook Fred Rutten heeft onlangs aangeven dat hij nog wel eens bij FC Twente wil terugkeren. "Ik ben altijd bereid die club te helpen", zei hij in De Tafel van Kees. Rutten gaf eerder vandaag aan nog geen contact te hebben gehad met de Tukkers. (ANP)