KNVB beker
KNVB beker - © Pro Shots

Tweede ronde KNVB Beker op FOX Sports

25 oktober 2017
Deze week wordt de tweede ronde in de KNVB Beker gespeeld. Bij het uitzenden van de wedstrijden is FOX Sports afhankelijk van een aantal factoren.

Met de clubs is afgesproken dat er minimaal 48 uur rust zit tussen een bekerwedstrijd en een competitiewedstrijd. Het inplannen van de bekerwedstrijden mag daarnaast voor zo min mogelijk wijzigingen zorgen in het programma van de Eredivisie en de Jupiler League.

Als gevolg van deze afspraken kan een club die bijvoorbeeld op zondag Eredivisie speelt, in de week daarna niet op dinsdag uitkomen in de beker. Een club die na de midweekse bekerronde op zaterdag in de Eredivisie speelt, kan niet op de donderdag ervoor in de beker uitkomen.

Daarnaast is er contractueel vastgelegd dat FOX Sports per bekerronde maximaal zes wedstrijden live mag uitzenden, evenredig verdeeld over de drie speeldagen.

Op basis van deze voorwaarden en de loting heeft dit voor de tweede ronde tot een bekerprogramma geleid waarbij een groot aantal aantrekkelijke affiches op dezelfde dag (woensdag) moet worden gespeeld. Aangezien er daarvan niet meer dan twee live uitgezonden mogen worden moeten daar keuzes in gemaakt worden. De volgende wedstrijden worden deze ronde live uitgezonden:

Dinsdag 24 oktober
18.30 uur N.E.C. - Achilles ‘29
20.45 uur FC Twente - FC Eindhoven

Woensdag 25 oktober
18.30 uur ASV De Dijk - Ajax
20.30 uur Feyenoord - Swift

Donderdag 26 oktober
18.30 uur FC Volendam - PSV
20.30 uur Almere City FC - AZ

Uiteraard zijn na afloop alle samenvattingen te zien op FOX Sports Eredivisie en Veronica, en online op www.foxsports.nl