Renato Tapia (rechts) in actie tegen Colombia
Renato Tapia (rechts) in actie tegen Colombia - © ANP

Geblesseerde Tapia opgeroepen voor play-offs Peru

23 oktober 2017
Bondscoach Ricardo Gareca van Peru heeft Renato Tapia opgeroepen voor het tweeluik met Nieuw-Zeeland om één ticket voor het WK.

De middenvelder van Feyenoord staat momenteel aan de kant met een hamstringblessure, die hij vorige week opliep tijdens de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle (0-0).

Gareca gaat ervan uit dat Tapia op tijd hersteld is voor de duels van komende maand met Nieuw-Zeeland. De eerste wedstrijd staat op 11 november in Wellington op de rol, het tweede duel volgt vier dagen later in Lima.

Peru en basisspeler Tapia sloten twee weken geleden de kwalificatiereeks af met een 1-1 gelijkspel tegen Colombia. Het punt was voldoende om de vijfde plaats in de groep vast te leggen en zich te verzekeren van een ticket voor de play-offs.

Tegenstander is Nieuw-Zeeland, dat zoals verwacht het beste land in Oceanië werd. Bij de 'All Whites' speelt Ryan Thomas van PEC Zwolle.

Nieuw-Zeeland ontvangt Peru op 11 november in Wellington, vier dagen later is de return in Lima. Peru deed in 1982 voor het laatst mee aan het WK, Nieuw-Zeeland in 2010. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd