Lieke Martens
Lieke Martens - © ANP

Lieke Martens ook beste voetbalster ter wereld

23 oktober 2017
Lieke Martens is maandagavond tijdens de FIFA Awards opnieuw in de prijzen gevallen. De linksbuiten van FC Barcelona en Oranje werd door de FIFA verkozen tot beste voetbalster ter wereld.

De Limburgse spelmaakster kende een fantastisch jaar waarin ze een toptransfer naar FC Barcelona verdiende en de Europese titel won met de Oranjevrouwen. Op het EK gooide Martens hoge ogen waardoor ze werd verkozen tot speelster van het toernooi.

Vervolgens werd ze door de UEFA ook nog eens verkozen tot beste voetbalster van Europa en stond ze naast Cristiano Ronaldo, de beste voetballer van het jaar, op het podium. Als kers op de taart benoemde de FIFA haar maandagavond zelfs tot Wereldvoetbalster van het jaar.

Martens was niet bij het gala van de FIFA aanwezig, omdat ze zich voorbereidt op de kwalificatiewedstrijd met Noorwegen. Dat duel wordt dinsdag in Groningen gespeeld. Onder het toeziend oog van de selectie van Oranje ontving Martens de award uit handen van Marco van Basten.

Wiegman
Dankzij het succesvolle EK van de Oranjevrouwen viel ook Sarina Wiegman in de prijzen. De bondscoach van de Nederlandse dames werd verkozen tot de beste coach van een vrouwenteam.  

Cristiano Ronaldo won de titel beste voetballer ter wereld, terwijl Zinedine Zidane, de coach van Ronaldo bij Real Madrid, de award voor beste trainer in ontvangst mocht nemen. Gianluigi Buffon mag zich de beste keeper van de wereld noemen. De Puskas-Award voor het mooiste doelpunt van het jaar ging naar Arsenal-spits Olivier Giroud.

Real Madrid is de trotse hofleverancier van het beste elftal. De Koninklijke blijft FC Barcelona en Juventus voor met vijf spelers in het team. (FOX Sports)