Stephen Curry
Stephen Curry - © ANP

Stevige boete Curry voor gooien bitje naar arbiter

24 oktober 2017
Het gooien van een mondbitje in de richting van een van de scheidsrechters is Stephen Curry op een forse boete komen te staan.

De sterspeler van Golden State Warriors moet de Amerikaanse profcompetitie NBA 50.000 dollar betalen, ruim 42.000 euro, voor zijn onsportieve actie in het duel met Memphis Grizzlies van zaterdag.

Curry was boos dat de arbiter niet ingreep toen hem 43 seconden voor het einde het scoren onreglementair werd verhinderd. Curry smeet zijn bitje en ging net als zijn teamgenoot Kevin Durant in discussie met de arbiters. Beiden moesten het veld verlaten, Durant werd niet gestraft voor zijn aandeel.

“We speelden verschrikkelijk en ik was gefrustreerd. Maar mijn reactie was zeker iets over de top”, erkende Curry volgens sportzender ESPN. De Warriors verloren het duel met 111-101.

Ook forward Andrew Iguodala had zich in de verhitte discussie gemengd en zich blijkbaar minder diplomatiek geuit dan Durant, getuige zijn boete van 15.000 dollar.

Curry kreeg eerder al eens een geldstraf van 25.000 dollar, eveneens wegens het gooien met zijn bitje. Toen deed hij dat richting toeschouwers. (ANP)