Lieke Martens met de trofee
Lieke Martens met de trofee - © ANP

Lieke Martens: "Hier werk je zo hard voor"

24 oktober 2017
Lieke Martens was uiteraard zeer vereerd met de uitverkiezing tot beste voetbalster van de wereld.

“Het is ongelooflijk. Hier werk je zo hard voor'', zei ze in een filmpje op het Twitteraccount van de OranjeLeeuwinnen.

Bondscoach Sarina Wiegman werd ook nog gekroond tot beste coach van het jaar van een vrouwenteam. Martens: “Dat we allebei een prijs winnen is helemaal super. Sarina is gewoon een topcoach. Als je ziet hoe ze met ons naar het EK heeft gewerkt. Ze kent elke speelster door en door.”

Onder leiding van Wiegman veroverde Oranje afgelopen zomer de Europese titel. De ploeg won met 4-2 van Denemarken in de eindstrijd, waarin Martens een keer trefzeker was. Oranje was voor het toernooi nooit verder gekomen dan de halve finales.

Marco van Basten
Beide vrouwen ontvingen de prijs in Groningen uit handen van Marco van Basten. Een bezoek aan het FIFA-gala in Londen was niet mogelijk omdat Oranje dinsdag een WK-kwalificatiewedstrijd speelt tegen Noorwegen. “Jammer dat we er niet bij konden zijn”, zei Martens.

“Maar het is een heel belangrijke wedstrijd. Met Van Basten is het toch mooi ingevuld en heb ik het samen met het team kunnen delen.''

Wiegman roemde haar speelster: “Allereerst heeft ze heel veel talent, maar ze wil ook keihard werken. En als je op het moment dat het moet, op het EK voor eigen publiek, zo kan presteren, verdien je deze prijs.” (FOX Sports/ANP)