Gertjan Verbeek
Gertjan Verbeek - © Pro Shots

Verbeek voorlopig nog niet gepresenteerd bij FC Twente

24 oktober 2017
De mogelijke aanstelling van Gertjan Verbeek als nieuwe trainer van FC Twente laat op zich wachten. De reden daarvan is de onduidelijkheid rond het vertrek van René Hake.

In gesprek met Tubantia​ geeft Gertjan Verbeek aan dat hij gesprekken heeft gevoerd met de Tukkers, maar dat het volgende gesprek nog even op zich laat wachten. "Beide partijen mogen wel voorwerk verrichten, maar kunnen pas concreet worden op het moment dat de club een akkoord heeft over een nieuwe functie of een afkoopsom met de oude trainer. Dat zijn de regels", aldus Verbeek.

Na het ontslag van René Hake gaf technisch directeur Jan van Halst aan dat FC Twente en Hake opzoek gingen naar een nieuwe functie binnen de club, maar het is de vraag of die nieuwe functie er überhaupt komt. In dat geval zal de huidige nummer twaalf van de Eredivisie met een afkoopsom over de brug moeten komen, aangezien het contract van Hake nog anderhalf jaar doorloopt.

Tot FC Twente en Hake er met elkaar uit zijn, maakt Gertjan Verbeek een pas op de plaats, maar daar heeft hij geen moeite mee. "Het is niet zo dat ik per se deze week, of volgende week gepresenteerd wil worden. We moeten afwachten of we wel tot een akkoord komen. Beide partijen hebben de hoofdlijnen besproken, en nu gaat het erom of we het over de details eens kunnen worden. Maar eerst zal de club de zaken met René Hake af moeten handelen." (FOX Sports)