Kenley Jansen
Kenley Jansen - © ANP

Vanaf dinsdagnacht: De World Series op FOX Sports

24 oktober 2017
De MLB maakt zich op voor een spectaculaire climax van het seizoen. Los Angeles Dodgers en Houston Astros beginnen in de nacht van dinsdag op woensdag aan de World Series, de finale van het Amerikaanse honkbalseizoen.

Alle wedstrijden van de best-of-seven-serie tussen de kampioenen van de National en de American League zie je LIVE op FOX Sports, met Nederlands én Amerikaans commentaar. De samenvattingen van de wedstrijden zie je ’s ochtends rond 07.00 uur op de website van FOX Sports.

Kenley Jansen
De World Series heeft dit jaar een Nederlands tintje met de deelname van Kenley Jansen. De op Curaçao geboren werper is een van de sterren van de Dodgers.

Jansen, de bestbetaalde Nederlandse sporter van dit moment, wordt alom gezien als een van de beste closers van de MLB. De tweevoudige All-Star moet in de slotfase van spannende duels de wedstrijd in het slot gooien.

Naseizoen
De Dodgers en Jansen waren tot op heden ongenaakbaar in het naseizoen. De winnaar van de National League West klopte Arizona Diamondbacks met 3-0 in de Division Series, waarna regerend kampioen Chicago Cubs met 4-1 over de knie werd gelegd tijdens het kampioenschap van de National League.

De Astros, de beste ploeg uit de American League West, hadden meer moeite om de World Series te bereiken. Na een 3-1 zege op Boston Red Sox moest de formatie uit Houston alle zeilen bijzetten tegen de New York Yankees van Didi Gregorius. De Astros draaiden in de laatste twee duels een 2-3 achterstand om in een 4-3 zege.

Titels
Houston is op jacht naar zijn eerste titel. De Astros verloren hun enige seizoenfinale met 0-4 van Chicago White Sox in 2005, toen de club nog in de National League actief was. De Dodgers wonnen de World Series zes keer, maar voor het laatste kampioenschap moeten we terug naar 1988. (FOX Sports)

Het programma op FOX Sports:

Game 1: Los Angeles Dodgers - Houston Astros, in de nacht van dinsdag op woensdag om 01.30 uur LIVE op FOX Sports 4 (Nederlands commentaar) en FOX Sports 6 (Amerikaans commentaar)

Game 2: Los Angeles Dodgers - Houston Astros, in de nacht van woensdag op donderdag om 02.00 uur LIVE op FOX Sports 4 (Nederlands commentaar) en FOX Sports 6 (Amerikaans commentaar)

Game 3: Houston Astros - Los Angeles Dodgers, in de nacht van vrijdag op zaterdag om 01.30 uur LIVE op FOX Sports 2 (Nederlands commentaar) en FOX Sports 6 (Amerikaans commentaar)

Game 4: Houston Astros - Los Angeles Dodgers, in de nacht van zaterdag op zondag om 02.00 uur LIVE op FOX Sports 2 (Nederlands commentaar) en FOX Sports 6 (Amerikaans commentaar)

*Game 5: Houston Astros - Los Angeles Dodgers, in de nacht van zondag op maandag om 01.00 uur LIVE op FOX Sports 2 (Nederlands commentaar) en FOX Sports 4 (Amerikaans commentaar)

*Indien noodzakelijk