Samenvatting N.E.C. - Achilles

N.E.C. heeft weinig moeite met machteloos Achilles ‘29

24 oktober 2017
N.E.C. heeft zich zonder veel moeite geplaatst voor de derde ronde in de KNVB Beker. In De Goffert werd Achilles '29 simpel opzij gezet: 3-0.

Het wedstrijdverloop leek perfect voor de bezoekers. Na negentien minuten werd Suently Alberto er bij N.E.C. uitgestuurd. Dennis Higler gaf eerst geel, maar de scheidsrechter werd overruled door de video-referee.

Maar met een man meer kon Achilles geen potten breken. De thuisploeg hield de overhand en kwam vijf minuten voor rust op voorsprong. Arnaut Groeneveld ontsnapte aan buitenspel en schoot raak: 1-0.

Videoref
Na rust was het opnieuw de videoscheidsrechter die een bepalende rol speelde. Higler had N.E.C. al een penalty gegeven, maar vanuit de wagen legde Kevin Blom de bal buiten het strafschopgebied. 

Niet veel later werd het duel alsnog beslist. Shuremy Felomina kreeg z'n tweede gele kaart en kon vertrekken. Uit de daaropvolgende vrije trap tikte Ferdi Kadioglu de rebound binnen: 2-0.

Vlak voor tijd kreeg het publiek in Nijmegen nog een toetje. Mohamed Rayhi maakte met een fraaie lob de 3-0. (FOX Sports)