Samenvatting Feyenoord - AVV Swift

Larsson loodst ploeterend Feyenoord naar zege op Swift

25 oktober 2017
Feyenoord heeft zoals verwacht de derde ronde van de KNVB Beker bereikt. Overtuigend was het echter bepaald niet tegen de amateurs van Swift: 4-1.

Sam Larsson leek de landskampioen na acht minuten op het spoor richting een ruime zege te zetten, door uit een vrije trap fraai binnen te schieten voor de 1-0. Toen Swift-verdediger Nik Gabel vier minuten later rood kreeg en een penalty veroorzaakte wees alles op een walkover.

Michiel Kramer faalde echter van elf meter, waarna de Rotterdammers opvallend veel moeite hadden met de tien overgebleven Amsterdamse amateurs. Pas op slag van rust viel de 2-0, wederom van de voet van Larsson, wederom een mooie goal.

Michiel Kramer | Pro Shots

Ook na rust gaf Swift de thuisploeg goed partij en kreeg al snel loon naar werken. Max van Wakeren profiteerde van geklungel in de Feyenoord-defensie en knalde schitterend raak in de lange hoek: 2-1.

Kramer revancheerde zich halverwege de tweede helft voor zijn gemiste penalty door van dichtbij raak te koppen (3-1), waarna Larsson met zijn derde van de avond de eindstand op 4-1 bepaalde.

Dat het verschil uiteindelijk toch nog drie goals was, deed weinig af aan het gevoel van teleurstelling over de prestatie van Feyenoord tegen een tegenstander in ondertal, uitkomend op het vijfde(!) Nederlandse niveau. (FOX Sports)

Gerelateerd