FC Utrecht, de laatste weken in de Eredivisie al wat van slag, is woensdag uitgeschakeld in het bekertoernooi. VVV-Venlo was met 3-1 te sterk voor de Domstedelingen.

Een slecht begin brak Utrecht op. De thuisclub stond al na twintig minuten op een voorsprong van 2-0. De Duitser Lennart Thy opende de score. Even later was Torino Hunte, fraai vrijgespeeld in het strafschopgebied, trefzeker.

Gyrano Kerk bracht de spanning terug (2-1), tien minuten nadat FC Utrecht met een man minder kwam te staan vanwege een rode kaart voor Willem Janssen. Moreno Rutten bracht vervolgens de marge weer op twee in Limburgs voordeel (3-1).

Kristoffer Peterson maakt de 1-0 | Pro Shots

Heracles - Hoek
Naast VVV plaatste ook Heracles Almelo zich voor de derde ronde. De Almeloërs versloegen Hoofdklasser Hoek met 3-1. Pas zo'n tien minuten voor tijd nam de Eredivisionist beslissend afstand van de amateurs.

Bijna veertig minuten had Heracles nodig om op voorsprong te komen. Kristoffer Peterson opende de score. Vlak voor rust maakte Jamiro Monteiro er 2-0 van.

Door Niek van Sprundel kwam Hoek na een uur op 2-1. Opnieuw Peterson maakte in de 78e minuut aan alle onzekerheid een einde. (FOX Sports/ANP)