Samenvatting Roda JC - FC Groningen

Roda knikkert Groningen uit de beker, Willem II klopt Heerenveen

25 oktober 2017
Roda JC bewaart dit seizoen voorlopig de beste resultaten voor het bekertoernooi. De hekkensluiter van de Eredivisie boekte woensdag een thuiszege op FC Groningen: 3-1.

Tsiy-William Ndenge was de grote man in Kerkrade, waar spelers en toeschouwers voor de wedstrijd stilstonden bij het overlijden van clubicoon Nol Hendriks.

De Duitser maakte twee doelpunten voor Roda JC. Mikhail Rosheuvel tekende in blessuretijd voor de derde treffer van zijn ploeg. Juninho Bacuna maakte gelijk voor de bezoekers, die de KNVB-beker in 2015 nog wonnen.

Onder leiding van trainer Ernest Faber vierde FC Groningen dit seizoen nog geen successen. Na de nederlaag tegen Roda JC moet de club zich de rest van het voetbaljaar noodgedwongen op de Eredivisie concentreren.

Willem II
Ook Willem II bereikte de volgende ronde. De Tilburgers klopten sc Heerenveen op eigen veld met 2-1.

Ben Rienstra zette de thuisclub kort na rust op voorsprong. Amper zes minuten later kwamen de Friezen op gelijke hoogte, dankzij Reza Ghoochannejhad.

Na een uur zette de Spaanse spits Fran Sol Willem II opnieuw op voorsprong, na een geweldige fout van Lucas Woudenberg. Dat bleek beslissend. (ANP)