WTA Finals: Williams klopt Muguruza en bereikt halve finales

WTA Finals: Williams ten koste van Muguruza naar laatste vier

26 oktober 2017
Venus Williams heeft zich geplaatst voor de halve finale van de WTA Finals in Singapore.

De geroutineerde Amerikaanse versloeg donderdag de als tweede geplaatste Garbiñe Muguruza in twee sets, 7-5, 6-4. De Spaanse is daarmee uitgeschakeld.

Voor Williams (37) had de zege iets weg van revanche. In de finale van Wimbledon had ze dit jaar nog verloren van de nummer twee van de wereld.

“Ik speelde tegen een geweldige tegenstander die een fantastisch seizoen achter de rug heeft”, zei de Amerikaanse. “Dat maakt deze overwinning extra mooi. Ik kan niet onder woorden brengen hoe blij ik was met het beslissende punt.”

Gemakkelijk was het niet. “In dit veld en onder deze omstandigheden moet je van de eerste tot de laatste seconde bij de les zijn'', vervolgde Williams. “Ik kon dat opbrengen, maar vanzelf ging het niet. Mijn volgende doel is duidelijk: ik wil nog twee partijen winnen.” Venus was één keer de sterkste in de Finals, in 2008.

In deze groep plaatste eerder Karolina Pliskova zich bij de laatste vier. De Tsjechische verloor eerder op de dag wel haar eerste partij, die er voor haar niet meer toe deed. Jelena Ostapenko, al uitgeschakeld, was in twee sets (6-3, 6-1) te sterk. (ANP)