Samenvatting FC Volendam - PSV

Van Ginkel redt PSV met fraaie omhaal in Volendam

26 oktober 2017
Met pijn en moeite heeft PSV zich geplaatst voor de derde ronde van de KNVB Beker. Op bezoek bij FC Volendam had de koploper van de Eredivisie een verlenging nodig om te winnen: 0-2.

De eerste negentig minuten waren niet om aan te zien. In de eerste helft was Volendam, dat laatste staat in de Jupiler League, het dichtst bij een doelpunt. Maar Nick Doodeman kopte de bal naast het doel van Jeroen Zoet.

Na rust had PSV het overwicht, maar de ploeg van Phillip Cocu was lange tijd te slordig om echt kansen te creëren. In de slotfase lukte dat wel, maar Volendam-doelman Hobie Verhulst hield z'n doel op miraculeuze schoon. Vooral Luuk de Jong was vanaf een meter of twee dichtbij.

Van Ginkel 
Pas in de verlenging nam PSV afstand van de tegenstander. Invaller Marco van Ginkel maakte met een knappe omhaal in de 107e minuut het verschil: 0-1.

Daarna was het verzet van Volendam gebroken. Hirving Lozano maakte kort voor tijd het tweede doelpunt. Volendam stond toen al met tien man.

Dylan Mertens kreeg een rode kaart nadat hij op het been van de op de grond liggende Van Ginkel ging staan. Bas Nijhuis had die actie zelf niet gezien, maar trok rood nadat hij een seintje kreeg van de videoscheidsrechter. (FOX Sports)