Samenvatting Almere City - AZ

AZ boekt simpele zege op Almere City

26 oktober 2017
AZ is eenvoudig doorgedrongen tot de derde ronde van de KNVB Beker. De Alkmaarders waren op bezoek bij Almere City FC met 0-4 te sterk.

Na de openingstreffer van Stijn Wuytens voerde Wout Weghorst met twee doelpunten de score op. De aanvoerder van AZ is nu topscorer van het bekertoernooi met vier goals in twee duels. Jonas Svensson maakte het kwartet vol.

Overwicht
Joris van Overeem moest bij AZ al snel gehavend naar de kant. Jeremy Helmer was in dertiende minuut zijn vervanger. Ondanks een groot overwicht kregen de bezoekers in het eerste half uur geen uitgespeelde kansen.

In de 35e minuut sloeg AZ toe. Doelman Chiel Kramer kon een schot van Teun Koopmeiners nog net over de lat tikken, maar uit de daaropvolgende hoekschop kopte Wuytens raak.

Weghorst
Kort na de rust zorgde Weghorst voor 0-2. De AZ-aanvoerder, die een maandje niet had gescoord, onderschepte een zwakke terugspeelbal waarna hij koelbloedig scoorde.

De lange spits reageerde na bijna een uur opnieuw attent op een van richting veranderde voorzet. Na de tweede gele kaart voor Kees van Buuren stond de thuisploeg vanaf de 61e minuut met tien man. Jonas Svensson bepaalde de eindstand op 0-4. (FOX Sports/ANP)