Joe Flacco (5)
Joe Flacco (5) - © ANP

Ravens raken quarterback Flacco kwijt tijdens monsterzege

27 oktober 2017
Baltimore Ravens heeft donderdagnacht op indrukwekkende wijze de negatieve spiraal doorbroken. De nummer twee van de AFC North boekte een ongekende 40-0 overwinning op Miami Dolphins.

Met pas de tweede zege in zes wedstrijden hebben de Ravens nu vier overwinningen en vier nederlagen achter de naam staan. Pittsburgh Steelers (5-2) gaat aan de leiding in de divisie.

Prijskaartje
De grootste shut-out uit de clubgeschiedenis kwam echter wel met een prijskaartje. Het team raakte quarterback Joe Flacco kwijt na een harde hit van Miami-linebacker Kiko Alonso aan het einde van het tweede kwart.

Flacco, die zelfs zijn helm verloor bij de aanvaring, bleek een hersenschudding en een scheur in zijn oor te hebben. De 32-jarige spelverdeler werd bij een 13-0 voorsprong vervangen door Ryan Mallett, die prompt voor een korte touchdown-pass op tight end Benjamin Watson tekende.

Intercepties
De thuisploeg verdubbelde met twintig punten in het laatste kwart de toch al ruime voorsprong dankzij onder meer intercepties van C.J. Mosley en Jimmy Smith.

Mallett was in totaal succesvol met drie van zijn zeven pogingen, terwijl hij twintig yards overbrugde. Flacco was eerder goed voor tien uit vijftien en 101 yards. (FOX Sports)