WTA Finals: Bertens plaatst zich voor de halve finale

WTA Finals: Bertens stoomt door naar halve finales

27 oktober 2017
Kiki Bertens en haar Zweedse dubbelpartner Johanna Larsson hebben de halve finales bereikt van de WTA Finals.

Het duo was in de kwartfinale van het eindejaarstoernooi te sterk voor Ashleigh Barty en Casey Dellacqua uit Australië: 7-6, 6-7, 10-6.

Bertens en Larsson doen voor de eerste keer mee aan de WTA-Finals. Het duo veroverde in 2017 vier titels in het dubbelspel. Ze wonnen in januari het toernooi van Auckland en waren vervolgens de beste in Gstaad, Seoul en Linz.

Karakter
Bertens en Larsson toonden karakter bij hun eerste optreden in Singapore. Ze kwamen in de eerste set met 5-2 achter te staan, maar knokten zich alsnog naar de winst.

"En in de tweede set lieten we een matchpoint liggen, maar toch zijn we blijven doorvechten tot het einde'', zei Bertens na de winst op Barty en Dellacqua, die dit jaar de finale van Roland Garros haalden.

De Nederlandse was in de beslissende supertiebreak sterk aan het net en besliste de partij met een knappe volley. "We hebben goed tennis laten zien'', aldus Larsson.

Het ongeplaatste koppel neemt het in de halve finale op tegen Ekaterina Makarova en Elena Vesnina. Het Russische duo, als tweede geplaatst in Singapore, was in de kwartfinale binnen een uurtje klaar met de Canadese Gabriela Dabrowski en Yu Yifan uit China: 6-1, 6-1.

De andere halve finale gaat tussen de koppels Martina Hingis/Yung-jan Chan en Timea Babos/Andrea Hlavackova. (FOX Sports/ANP)