Kraay sr
Kraay sr - © Pro Shots

Hans Kraay sr. (81) overleden

27 oktober 2017
Hans Kraay sr. is vrijdag op 81-jarige leeftijd overleden.

De vader van Hans Kraay jr. speelde 192 wedstrijden voor Feyenoord. Daarnaast kwam de verdediger acht keer in actie in het Nederlands elftal.

Kraay werd in 1958 met DOS kampioen van Nederland. Hij pakte ook twee landstitels met Feyenoord, in 1962 en 1965. In dat laatste jaar won Kraay met de Rotterdamse club ook de KNVB Beker.

Kraay sr. werd later ook bekend als trainer. Via Ajax en Sparta kwam Kraay uiteindelijk als coach terug bij Feyenoord. De laatste jaren van z’n carrière was Kraay trainer en technisch directeur van PSV. Later keerde hij terug naar Feyenoord.

Daarmee is Kraay sr. samen met Ronald Koeman de enige die alle clubs uit de traditionele top drie onder z'n hoede had.

De vrouw van Kraay senior overleed afgelopen zomer, nadat ze geruime tijd aan dementie had geleden. Het lot van zijn vrouw had de oude Kraay zeer aangegrepen, vertelde zoon Hans eens. De Utrechter overleed vrijdag in het bijzijn van zijn kinderen. Hij wordt in besloten kring begraven.

Vanwege de trieste familieomstandigheden is Hans Kraay jr. niet aanwezig in de studio's van FOX Sports tijdens Voetbal op Vrijdag. Kees Kwakman neemt deze keer de honneurs waar. (FOX Sports)