FC Twente en René Hake zijn er niet uitgekomen wat betreft een nieuwe functie voor de uit zijn ambt ontheven coach.

De 45-jarige clubman heeft daarop een akkoord bereikt met de Tukkers over een vertrekregeling. Hij verlaat FC Twente per direct.

Technisch directeur Jan van Halst zei vorig week na het op non-actief stellen van Hake nog dat de trainer een andere functie zou krijgen binnen de club. Hake had nog een contract voor anderhalf jaar in de Grolsch Veste.

Nu Hake en de club eruit zijn, is de komst van Gertjan Verbeek een stap dichterbij. De voetbalanalist voor onder meer FOX Sports gaf eerder aan te zullen wachten met een eventuele aanstelling, omdat Twente nog geen deal had gesloten met voorganger Hake.

Verbeek
"Dat betekent dat we weer om de tafel kunnen, want zo zijn we ook uit elkaar gegaan", aldus Verbeek tegenover FOX Sports.

Volgens de trainer moeten nog wel wat plooien worden gladgestreken. "Nu bekend is wat René mee krijgt, zal het een rekensom worden. En ook andere zaken moeten nog verder worden besproken. Spijkers met koppen slaan."

"Ik verwacht dat zij dit weekend wel gaan komen", vervolgde Verbeek. "Morgen of overmorgen. De grote lijnen zijn wel doorgesproken. We weten van elkaar wat we willen. Er zijn nog wel wat dingen. Zoals mijn werk als tv-analist. Maar eerst maar eens zien wat er wordt gezegd als de agendapunten op tafel komen. Details moeten nog worden ingevuld, daarom is er nog een gesprek nodig." (FOX Sports)

Iniesta haakt af bij Barça

27 oktober 2017
Iniesta haakt af bij Barça
FC Barcelona moet het zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Athletic Club de Bilbao doen zonder aanvoerder Andrés Iniesta.