Gertjan Verbeek
Gertjan Verbeek - © FOXSports.NL

Verbeek trainer en technisch manager FC Twente

29 oktober 2017
Gertjan Verbeek is de nieuwe trainer en technisch manager van FC Twente. Hij tekent een contract tot aan de zomer van 2019.

Jan de Jonge komt met Verbeek mee en wordt als assistent-trainer toegevoegd aan de staf van de eerste selectie van de club uit Enschede.

Verbeek is de opvolger van René Hake die wegens teleurstellende resultaten plaats moest maken bij de huidige nummer dertien van de Eredivisie. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag eens trainer wil zijn van FC Twente.

Verbeek werd in de voorbereiding op dit seizoen ontslagen bij de Duitse club VfL Bochum, waarbij hij 2,5 jaar had gewerkt. De oud-profvoetballer werkte eerder als trainer bij Heracles Almelo (twee periodes), sc Heerenveen, Feyenoord, AZ en de Duitse ploeg 1. FC Nürnberg.

Emotionele binding
"Iedereen weet dat ik een emotionele binding heb met FC Twente'', vertelde Verbeek. "Ik ben op 500 meter van het Diekman opgegroeid en voetbalde zelf als jongetje bij het nabijgelegen Zuid Eschmarke. Bij de wedstrijden van FC Twente in de jaren 70 en 80 kroop ik dan weleens met mijn vriendjes onder het hek door om zo gratis naar binnen te komen. Ik herinner me ook het bijzondere scorebord in het Diekman, de fanatieke supporters op Vak Q en de gewonnen bekerfinale in '77 in de Goffert waar ik bij was.''

"FC Twente staat voor een geweldige uitdaging'', stelde Verbeek. "Hoewel niet helemaal vergelijkbaar is, heb ik bij AZ ook met een dergelijke situatie te maken gehad. We hebben toen de boel langzaam weer opgebouwd, maar daar horen wel keuzes bij en het nemen van verantwoordelijkheden. FC Twente moet binnen afzienbare tijd weer kunnen concurreren met clubs als Vitesse, AZ en FC Utrecht.''

Veel werk verzetten
Jan van Halst, directeur van FC Twente, beseft dat Verbeek veel werk moet verzetten bij FC Twente. "Maar hij brengt veel ervaring met zich mee en wil graag bij FC Twente werken. Hij heeft aangetoond spelers beter te maken. Daarbij eist hij veel van zijn spelers, staf, omgeving en van zichzelf. Dat geldt ook voor Jan de Jonge. Hun werkwijze past binnen het topsportklimaat dat we nastreven. Verbeek heeft ook ervaring met het werken onder moeilijke omstandigheden. Daar heeft hij bijvoorbeeld in het verleden bij AZ mee te maken gehad. Dat was toen ook een club in opbouw.'' (ANP)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 sc Heerenveen 2 6 4
2 Ajax 2 6 4
3 PSV 2 6 3
4 Vitesse 2 6 3
5 VVV-Venlo 2 4 2
6 FC Twente 2 4 2
7 Feyenoord 2 4 2
8 Willem II 2 3 2
9 FC Groningen 2 3 -1
10 Heracles Almelo 2 3 -2
11 AZ 1 1 0
12 FC Utrecht 1 1 0
13 PEC Zwolle 2 1 -2
14 FC Emmen 2 0 -3
15 ADO Den Haag 2 0 -3
16 Sparta Rotterdam 2 0 -3
17 Fortuna Sittard 2 0 -4
18 RKC Waalwijk 2 0 -4