World Series Game 5: Houston Astros - Los Angeles Dodgers

Negatieve hoofdrol Jansen bij nederlaag Dodgers in Houston

30 oktober 2017
Houston Astros heeft een 3-2 voorsprong genomen in de World Series tegen Los Angeles Dodgers. De Texanen waren zondagnacht in Game 5 met 13-12 te sterk voor de ploeg van Kenley Jansen.

De beslissing viel pas na tien innings met closer Jansen op de heuvel. Alex Bregman bracht op het werpen van de Nederlandse international met een honkslag Derek Fisher over de thuisplaat voor het winnende punt.

De Astros hebben nog één zege nodig voor de eerste winst in de World Series uit de clubgeschiedenis. De zesde wedstrijd van de best-of-seven-serie staat dinsdagnacht in Los Angeles op de rol. Een eventuele zevende duel volgt een dag later, eveneens in Californië.

Achterstand
De Astros kwamen in Minute Maid Park drie keer terug van een achterstand. In de gelijkmakende slagbeurt van de zevende inning nam de thuisploeg voor het eerst een voorsprong: 11-8.

De Dodgers poetsen op hun beurt een achterstand van drie punten weg in de laatste inning van de reguliere wedstrijd om een verlenging uit het vuur te slepen. Jansen moest daarin de slagploeg van Houston het zwijgen opleggen, maar de op Curaçao geboren pitcher hield het niet droog. (FOX Sports)