Sofyan Amrabat is door bondscoach Hervé Renard opgenomen in de definitieve selectie van het Marokkaanse nationale elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ivoorkust.

Oranjes keuzeheer Dick Advocaat bevestigde onlangs dat ook de KNVB de middenvelder van Feyenoord had benaderd om hem over te halen voor het Nederlands elftal uit te komen.

De 21-jarige Amrabat speelde in het verleden voor de jeugdelftallen van beide landen. Als hij een officiële A-interland voor Marokko achter zijn naam krijgt, zoals die tegen Ivoorkust, dan kan hij daarna niet meer voor Nederland kiezen.

Eerder greep de KNVB naast Hakim Ziyech, die zich in een vergelijkbare situatie bevond. De spelmaker van Ajax is inmiddels een vaste waarde bij de Leeuwen van de Atlas.

De Noord-Afrikanen hebben aan een gelijkspel tegen Ivoorkust genoeg om zich te plaatsen voor het WK in Rusland. Ook Ziyech (Ajax), Karim El Ahmadi (Feyenoord) en Mimoun Mahi (FC Groningen) zitten in de definitieve selectie. 

Begin deze maand voorspelde bondsvoorzitter Faouzi Lakjaa van Marokko al, dat het broertje van Nordin Armabat, eveneens opgeroepen, niet zou kiezen voor Oranje. (FOX Sports)