World Series Game 6: Los Angeles Dodgers - Houston Astros

Dodgers en Jansen slepen beslissingswedstrijd uit het vuur

1 november 2017
Los Angeles Dodgers heeft een beslissende zevende wedstrijd in de World Series afgedwongen. De ploeg van Kenley Jansen was in Game 6 met 3-1 te sterk voor Houston Astros.

Met de zege in Los Angeles komt de stand in de best-of-seven-serie op 3-3. De zevende wedstrijd staat woensdagnacht opnieuw in Dodger Stadium op de rol.

Jansen, die afgelopen week twee homeruns om de oren had gekregen, kreeg opnieuw de taak om in de slotfase de wedstrijd in het slot te gooien. De Nederlandse closer van de Dodgers vervulde de opdracht met verve. Hij kwam in de achtste inning op de heuvel en rekende de laatste zes slagmannen van Houston in.

Hoofdrol
Eerder in de wedstrijd speelden de pitchers ook een hoofdrol. Justin Verlander van de Astros was in topvorm en leek zijn ploeg richting de eindzege te gooien. Zeker nadat George Springer de bezoekers met een homerun in de derde inning op voorsprong had geslagen (0-1).

In de zesde inning bogen de Dodgers de stand echter om. Met een rake klap zorgde Chris Taylor ervoor dat Austin Barnes binnenkwam, waarna Corey Seager met een sacrifice fly Chase Utley over de thuisplaat hielp. Joc Pederson tekende in de volgende inning met een homerun voor de 3-1. (FOX Sports)

Gerelateerd