Samenvatting Lanús - River Plate

Lanús na knotsgek duel naar finale Copa Libertadores

1 november 2017
Na een krankzinnige wedstrijd is Lanús voor het eerst in de clubgeschiedenis doorgedrongen tot de finale van de Copa Libertadores.

De ploeg deed in een Argentijns onderonsje met grootmacht River Plate het onmogelijke door een achterstand van drie treffers weg te poetsen. Na de 1-0 nederlaag van vorige week en een snelle 0-2 achterstand dinsdagnacht sleepte Lanús alsnog met een 4-2 zege een ticket voor de finale uit het vuur.

Op rozen
River Plate leek in het Estadio Ciudad de Lanús al vroeg op rozen zitten. Goudhaantje Ignacio Scocco tekende na ruim een kwartier vanaf de stip voor de openingstreffer, waarna Gonzalo Montiel de 0-2 maakte.

Lanús liet zich echter niet kennen en kwam via de ervaren José Sand weer op gelijke hoogte. De 37-jarige aanvaller scoorde vlak voor rust en tekende uit de eerste aanval van de tweede helft voor de gelijkmaker.

Sensatie
Lautaro Acosta bezorgde de thuisploeg vervolgens na een uur een 3-2 voorsprong, waarna Alejandro Silva de sensatie compleet maakte door de cruciale 4-2 uit een penalty te maken.

Lanús treft in de finale de winnaar van het tweeluik tussen Grêmio en Barcelona SC. De Brazilianen wonnen het eerste duel met 0-3 in Ecuador. (FOX Sports)

Grêmio - Barcelona SC zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 01.45 uur LIVE op FOX Sports 2

Oud-Ajacied Yakubu (35) overleden

1 november 2017
Oud-Ajacied Yakubu (35) overleden
Oud-voetballer Abubakari Yakubu is dinsdag op 35-jarige leeftijd overleden. De Ghanese voetbalbond maakte dat in een tweet bekend. De Ghanees...

Gerelateerd