Abubakari Yakubu in het shirt van Ajax, 2001
Abubakari Yakubu in het shirt van Ajax, 2001 - © Pro Shots

Oud-Ajacied Yakubu (35) overleden

1 november 2017
Oud-voetballer Abubakari Yakubu is dinsdag op 35-jarige leeftijd overleden. De Ghanese voetbalbond maakte dat in een tweet bekend. De Ghanees voetbalde onder meer voor Ajax en Vitesse. Hij was al lange tijd ernstig ziek.

"Ons medeleven gaat uit naar de familie van deze voormalig Black Star", meldde de voetbalbond van Ghana waarvoor Yakubu zestien interlands speelde. De Black Stars is de bijnaam van de nationale voetbalploeg van het Afrikaanse land.

De middenvelder debuteerde in het seizoen 1999-2000 bij Ajax en kwam 65 competitieduels voor de Amsterdamse club in actie. Twee keer pakte hij met Ajax de landstitel: in 2002 en 2004. Na die laatste titel verhuisde Yakubu naar Vitesse, waarvoor hij vijf seizoenen uitkwam. In 2009 beëindigde hij zijn loopbaan.

Ajax sprak op de website van 'verdrietig nieuws' en wenste de nabestaanden 'veel sterkte met de verwerking van dit verlies.' Ook Vitesse had op de website meelevende woorden voor familie, vrienden en naasten. Yakubu werd aan het einde van zijn eerste seizoen bij de Arnhemmers door de supportersvereniging gekozen tot speler van het jaar.(FOX Sports/ANP)


Talent van de Maand: David Neres

1 november 2017
Talent van de Maand: David Neres
Nu oktober erop zit, kan de balans worden opgemaakt. Wie was de beste Eredivisie-speler, wie het beste talent en wie haalt het Team van de Maand?...