Wesley Sneijder keert terug in de selectie van Oranje voor de oefenduels met Schotland en Roemenië. In de vorige selectie ontbrak de recordinternational, maar Dick Advocaat heeft in zijn laatste selectie als bondscoach weer plek voor Sneijder.

Naast Sneijder hebben ook Michel Vorm en Steven Berghuis de schifting overleefd.

Vorm, tweede keeper bij Tottenham Hotspur, krijgt de voorkeur boven Maarten Stekelenburg die doorgaans op de bank zit bij Everton. Davy Klaassen komt net als Stekelenburg weinig aan spelen toe bij Everton, waardoor de ex-Ajacied ook is afgevallen bij Oranje.

Terwijl Ryan Babel opnieuw deel uit maakt van de definitieve selectie, keert ook Steven Berghuis terug. De rechtsbuiten van Feyenoord lijkt daarmee te profiteren van het afscheid van Arjen Robben.

Nu Robben een punt achter zijn interlandloopbaan heeft gezet, blijft alleen Sneijder nog over uit de 'gouden' generatie die excelleerde op de vorige twee WK's. Oranje liep directe plaatsing voor het WK in Rusland mis, en wist zich ook niet te verzekeren van een plek in de play-offs.

In plaats van de gehoopte twee play-off-wedstrijden speelt Oranje vriendschappelijk op 9 november in en tegen Schotland voordat het op 14 november op bezoek gaat bij Roemenië. Dat doet het zonder Stefan de Vrij, die wegens knieklachten ontbreekt.

Naast de geblesseerde verdediger van Lazio hebben ook Patrick van Aanholt, Daryl Janmaat, Jens Toornstra, Eljero Elia en Jeremain Lens de definitieve selectie niet gehaald. (FOX Sports/ANP)

  

Advocaat weet zijn toekomst al

3 november 2017
Advocaat weet zijn toekomst al
Dick Advocaat heeft al een beslissing genomen over zijn toekomst. De bondscoach van het Nederlands elftal wil die echter pas na de komende twee...

Gerelateerd