Dick Advocaat heeft al een beslissing genomen over zijn toekomst. De bondscoach van het Nederlands elftal wil die echter pas na de komende twee oefeninterlands, tegen Schotland en Roemenië, naar buiten brengen.

In de tussentijd voert Advocaat eerst nog een gesprek met de leiding van de KNVB. "Dat heb ik nog niet gedaan. Het lijkt me wel verstandig dat eerst te doen. Maar een besluit heb ik al genomen. Ik bepaal zelf wat ik doe, niet de KNVB", zei de zeventigjarige Hagenaar vrijdag bij de presentatie van zijn selectie in Zeist. Het contract van Advocaat bij de KNVB loopt aan het einde van dit jaar af. Hij wist Oranje niet naar het WK van komend jaar in Rusland te loodsen, hoewel de nationale ploeg onder zijn leiding vier van de vijf WK-kwalificatiewedstrijden wist te winnen.

Wie goed naar Advocaat luisterde, kon vrijdag wel concluderen dat hij na de komende twee vriendschappelijke interlands stopt als bondscoach. "We willen het op onze manier goed afsluiten. Bondscoach zijn is echt een heel moeilijk vak. Je hebt de spelers vaak maar heel kort bij elkaar, je kan slechts één keer in een week serieus trainen. Bij een club werken is makkelijker. Je kan dan ook niet iedereen voor zo'n groep neerzetten."

Opvolging
Advocaat zag de afgelopen weken allerlei namen voorbijkomen van trainers die hem mogelijk kunnen opvolgen als bondscoach. Ronald Koeman, Frank de Boer, Ruud Gullit, Erik ten Hag, Fred Rutten, een buitenlander; van alles is genoemd. "Een groot aantal daarvan is denk ik niet geschikt, een paar wel. Die zullen ook wel benaderd worden denk ik. Het moet in ieder geval iemand zijn die heel graag wil. Nu is het woord aan de KNVB." (ANP)

Bekijk hier de hele persconferentie

  

Gerelateerd