Allach
Allach - © Pro Shots

Allach verlaat Vitesse tussentijds voor Haifa

6 november 2017
Vitesse raakt Mohammed Allach kwijt aan Maccabi Haifa.

De technisch directeur was sinds 2013 aan de Arnhemmers verbonden. Volgens de voormalig profvoetballer is 'de aanbieding van één van de succesvolste clubs uit de Israëlische competitie een kans is die hij niet voorbij wilde laten gaan', aldus Allach zelf op de website van Vitesse.

Algemeen directeur Joost de Wit heeft begrip voor zijn keuze. "Mo heeft in de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage aan Vitesse geleverd. Daar zijn we hem dankbaar voor. Ik benoem graag zijn talent voor scouting, het opbouwen van een sterke selectie, prima transfer-resultaten, het ontwikkelen van het Vitesse Voetbal Lab en de opbouw van onze voetbalacademie. En natuurlijk straalt het winnen van de KNVB Beker ook op hem af."

Van Hintum
Allach gaat volgende week al in Haifa aan de slag en zegt met 'een gemengd gevoel' halverwege de competitie afscheid te nemen van Vitesse.

Hij gebruikt de komende week om zijn werkzaamheden over te dragen aan Marc van Hintum, hoofd scouting bij Vitesse, die tot het einde van het seizoen de taken van Allach overneemt. Vitesse gaat daarna op zoek naar een nieuwe td.

Oyf
Naar verluidt zou Allach onder meer vertrekken door interne ontwikkelingen, waarover FOX Sports al eerder berichtte.

Lid van de raad van commissarissen Valery Oyf zou uit zijn op meer technische invloed, tot irritatie van Allach en ook Fraser. Oyf is al jaren een goede relatie van clubeigenaar en miljardair Alexander Chigirinsky.

De Wit ontkent dit verhaal in gesprek met FOX Sports: "Er is mij niets bekend over zogenaamde onrust. We zijn een open en ambitieuze organisatie, waarin iedereen zijn mening mag en kan geven, gevraagd of ongevraagd. Maar er is geen sprake van rechtstreekse invloed van de eigenaar of de commissarissen op de speelwijze of de opstelling. Dat regelen we (Allach, Fraser en De Wit, red.) echt zelf en ík bewaak die grenzen. Die zijn duidelijk getrokken. Of ik al heb moeten ingrijpen? Nee hoor."

Vanwaar dan toch zijn vertrek? De Wit: "Mo heeft hier veel bereikt en staat daardoor in de belangstelling. Als er dan een mooie club langskomt, ga je daarover nadenken. Dat lijkt me niet meer dan logisch." (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 VVV-Venlo 2 4 2
2 PSV 1 3 2
3 FC Twente 1 3 2
4 Feyenoord 1 3 2
5 Heracles Almelo 1 3 2
6 sc Heerenveen 1 3 2
7 Ajax 1 3 1
8 Vitesse 1 3 1
9 FC Utrecht 1 1 0
10 AZ 0 0 0
11 RKC Waalwijk 1 0 -1
12 Sparta Rotterdam 1 0 -1
13 FC Emmen 1 0 -2
14 FC Groningen 1 0 -2
15 ADO Den Haag 1 0 -2
16 Fortuna Sittard 1 0 -2
17 PEC Zwolle 1 0 -2
18 Willem II 1 0 -2