Weghorst krijgt zijn tweede gele kaart
Weghorst krijgt zijn tweede gele kaart - © Pro Shots

Arbiter Blom ontkent boze opzet richting Wout Weghorst

6 november 2017
Scheidsrechter Kevin Blom ontkent de woorden te hebben gebruikt die Wout Weghorst doorgaf aan zijn trainer. Dit vertelt een woordvoerder van de KNVB aan FOX Sports.

De spits van AZ zei zaterdagavond, na afloop van de 3-2 Eredivisie-zege op Willem II, tegen John van den Brom, dat Blom 'hem al in de achtste minuut' kapittelde.

Blom zou toen hebben gedreigd Weghorst een tweede gele kaart te zullen gaan geven.

De spits kreeg in de eerste helft een prent vanwege ruw gedrag met de elleboog. Aan het eind van de tweede helft ontving hij daadwerkelijk zijn tweede, en dus rode, kaart na een vermeende handsbal.

Boze opzet?
Een geïrriteerde Weghorst wilde Blom vervolgens cynisch een hand geven, maar die werd geweigerd door de arbiter.

In het interview met Van den Brom na afloop klonk vervolgens boze opzet door. "Als je dan hoort dat-ie (Blom, red.) al in de achtste minuut tegen Wout heeft gezegd: 'ik ga zorgen dat je je tweede krijgt'... Dat is wat Weghorst zei. Dat vind ik slecht. Dan heeft-ie lang gewacht, dat hij hem toch kon geven", sprak de AZ-trainer.

Zondagochtend kondigde de KNVB aan het voorval te onderzoeken. De bond heeft inmiddels gesproken met de scheidsrechter en hij heeft een andere lezing. "Blom zegt dat hij het meer waarschuwend bedoelde. Zo van: 'kijk nou uit, je hebt al geel, als je zo doorgaat krijg je straks een tweede", aldus de woordvoerder. "Dat gebeurt heel vaak tijdens een wedstrijd." 

Volgens de KNVB was het niet dreigend bedoeld. Van den Brom en Weghorst hoeven overigens niet bang te zijn dat ze voor het naar buiten brengen van het - 'verkeerd begrepen' - onderonsje tussen de spits en Blom nog op de vingers worden getikt. "Hier laten we het bij."

Weghorst is nu voor één duel geschorst en mist daardoor de uitwedstrijd tegen Roda JC over twee weken. De lange aanvaller blijft op vier gele kaarten staan. Bij een volgende gele prent is hij automatisch voor opnieuw één wedstrijd geschorst. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 VVV-Venlo 2 4 2
2 PSV 1 3 2
3 FC Twente 1 3 2
4 Feyenoord 1 3 2
5 Heracles Almelo 1 3 2
6 sc Heerenveen 1 3 2
7 Ajax 1 3 1
8 Vitesse 1 3 1
9 FC Utrecht 1 1 0
10 AZ 0 0 0
11 RKC Waalwijk 1 0 -1
12 Sparta Rotterdam 1 0 -1
13 FC Emmen 1 0 -2
14 FC Groningen 1 0 -2
15 ADO Den Haag 1 0 -2
16 Fortuna Sittard 1 0 -2
17 PEC Zwolle 1 0 -2
18 Willem II 1 0 -2