Luuk de Jong (r) en Bas Dost
Luuk de Jong (r) en Bas Dost - © Pro Shots

Ook Locadia en Dost melden zich af, Luuk de Jong opgeroepen

6 november 2017
Jürgen Locadia heeft zich na overleg met KNVB-arts Edwin Goedhart afgemeld voor de oefenwedstrijden van Oranje tegen Schotland en Roemenië. PSV-collega Luuk de Jong is opgeroepen door bondscoach Dick Advocaat.

"Een flinke teleurstelling, want er lagen mogelijkheden voor me", aldus Locadia, gedeeld topscorer van de Eredivisie (negen treffers), op de website van PSV. "Ik voel me goed en er zijn ook wat anderen geblesseerd. Helaas ben ik dat nu ook."

Enkel
De aanvaller liep vorige week een enkelkwetsuur op, maar was toch in staat om tegen FC Twente in actie te komen. Tegen de Tukkers kreeg hij opnieuw een tik op het gewricht.

Locadia: "Ik ben vanochtend in Zeist geweest, maar dokter Goedhart heeft geconstateerd dat het niet verstandig is om deze wedstrijden te spelen."

De spits werkt in Eindhoven verder aan zijn herstel en hoopt tijdig fit te geraken voor het uitduel met PEC Zwolle van over twee weken.

Luuk de Jong
Eerder meldden ook al Vincent Janssen, Wesley Hoedt en Michel Vorm zich af voor de oefeninterlands van het Nederlands elftal.

Achter de inzetbaarheid van Bas Dost stond een vraagteken. De aanvaller van Sporting Portugal kampt met een hamstringblessure en is maandagmorgen definitief afgehaakt.

Als vervanger is Luuk de Jong opgeroepen door Advocaat. De spits van PSV kwam op 25 maart dit jaar voor het laatst in actie voor Nederland. Hij speelde 21 minuten mee in de met 2-0 verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije.

Zondag kwam De Jong voor het eerst sinds 11 maart 2017 weer eens tot scoren in de Eredivisie. Tegen FC Twente nam hij de 3-2 voor zijn rekening.

Schotland - Nederland is donderdag vanaf 20.45 uur LIVE te zien op FOX Sports 1 (FOX Sports)

Gerelateerd