Mahi en Veldwijk, in betere tijden
Mahi en Veldwijk, in betere tijden - © Pro Shots

Jans: "Mimoun Mahi wordt wél gepruimd"

6 november 2017
Een deel van de spelersgroep van FC Groningen zou 'helemaal klaar' zijn met Mimoun Mahi, aldus RTV Noord.

Het lokale medium beroept zich op 'ingewijden' binnen de club. Spelers zouden de aanvaller het liefst 'zo snel mogelijk' zien vertrekken.

Veldwijk
De aanleiding zou zijn uitbarsting zijn geweest tijdens de thuiswedstrijd tegen Willem II op 21 oktober. Toen zou Mahi iets persoonlijks gezegd hebben tegen collega Lars Veldwijk, wat 'zeer slecht viel' bij de spits en andere spelers van de noorderlingen.

Veldwijk en zijn vriendin Monica Geuze zijn recent ontsnapt aan een gewapende overval, nadat ze een bezoek hadden gebracht aan het casino in Amsterdam. Mahi zou hebben gezegd dat ze hem dood hadden moeten schieten, zo meldt Quote

Het kwam Mahi op twee duels schorsing te staan, ingegeven vanuit de club. Maar volgens RTV Noord hebben sommige contractvoetballers van FC Groningen nog steeds genoeg van de houding van de Marokkaans international.

Hij zou tijdens wedstrijden ook te veel voor eigen succes gaan. Tel daarbij de clash met Veldwijk op en Mahi 'moet het vertrouwen zien terug te krijgen' van de selectie, aldus RTV Noord.

Jans reageert
Technisch manager Ron Jans herkent zich niet in het verhaal. "Mimoun is vorige week aangesloten bij de groep. Op de trainingen is alles normaal verlopen."

"Dit weekend (2-1 nederlaag bij Heracles Almelo, red.) mocht hij invallen en tijdens het duel was het contact met medespelers gewoon goed", vervolgde Jans.

"Het kan best zo zijn dat spelers, bij de dingen die gezegd zijn, nog steeds hun bedenkingen hebben. Maar Mimoun functioneert binnen de groep. De rest is voor RTV Noord, dat met wel erg vage bronnen komt. De kop boven het artikel suggereert dat hij niet meer wordt gepruimd, maar dat is wel zo. Ik ben er zelf de hele week bij geweest."

"Ik zag ook dat er even positief contact met elkaar was bij een corner", sluit Jans af. "Er is wat gebeurd, maar je moet vooruit en dat gaat."

Mahi zelf reageerde afgelopen zaterdag in Almelo in dezelfde toonaarden: "We hebben (vorige week maandag, red.) een goed gesprek gehad met de spelersgroep. Daar hebben we er een punt achter gezet. We moeten er nu voor zorgen dat we weer positief naar elkaar toe kunnen zijn."

En over de band met Veldwijk: "Er is nooit iets geweest tussen ons. We gaan goed door een deur en mogen elkaar."

Faber
Jans, die in zijn rol ook over de toekomst van Ernest Faber gaat, stelt dat de geplaagde trainer 'tegen Vitesse gewoon op de bank zit'.

FC Groningen speelt op zondag 19 november thuis tegen de Arnhemmers. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 Ajax 3 9 5
2 sc Heerenveen 3 9 5
3 FC Twente 3 7 4
4 PSV 2 6 3
5 Vitesse 3 6 2
6 Feyenoord 2 4 2
7 PEC Zwolle 3 4 2
8 VVV-Venlo 3 4 1
9 Willem II 2 3 2
10 Heracles Almelo 2 3 -2
11 FC Groningen 3 3 -3
12 AZ 2 2 0
13 FC Utrecht 1 1 0
14 Fortuna Sittard 3 1 -4
15 FC Emmen 2 0 -3
16 ADO Den Haag 2 0 -3
17 RKC Waalwijk 2 0 -4
18 Sparta Rotterdam 3 0 -7