Andrea Pirlo
Andrea Pirlo - © ANP

Andrea Pirlo: "Mijn reis als speler is voorbij"

6 november 2017
De loopbaan van Andrea Pirlo is officieel ten einde. De stijlvolle Italiaanse middenvelder werd zondag met New York City FC uitgeschakeld in de play-offs van de MLS.

Een dag later nam de 38-jarige Pirlo op Twitter afscheid, nadat hij eerder al had laten weten geen nieuwe verbintenis meer aan te gaan.

"Niet alleen eindigt mijn avontuur bij NY, ook mijn reis als speler is voorbij", meldde Pirlo. "Ik wil van de gelegenheid gebruikmaken om mijn familie en kinderen te danken voor de steun en liefde die ze mij altijd hebben gegeven."

"Ik wil ook elke club bedanken waarvoor ik de eer heb gehad te spelen, elke ploegmaat aan wiens zijde ik heb mogen voetballen, alle mensen die mijn carrière zo ongelooflijk hebben gemaakt, en niet te vergeten alle supporters wereldwijd die mij gesteund hebben. Jullie zitten voor altijd in mijn hart."

Pirlo speelde achtereenvolgens bij Brescia, Internazionale, Reggina, AC Milan, Juventus alvorens hij voor een Amerikaans avontuur koos. Hij kwam 116 keer uit voor de Italiaanse nationale ploeg. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd