Bondscoach Dick Advocaat heeft opnieuw een speler zien wegvallen bij het Nederlands elftal, dat zich in Noordwijk voorbereidt op de laatste twee oefeninterlands van dit jaar.

Verdediger Kenny Tete van Olympique Lyon heeft het trainingskamp van Oranje verlaten wegens een knieblesssure, meldde de KNVB.

De vervanger van Tete is Timothy Fosu-Mensah van Crystal Palace. Die hoeft zich dinsdag niet te melden bij Jong Oranje in Zeist, maar mag aansluiten bij de selectie van Advocaat in Noordwijk. De negentienjarige Fosu-Mensah heeft één interland gespeeld; hij debuteerde in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk op 31 augustus.

Al eerder kreeg Advocaat de afmeldingen van Bas Dost (Sporting Portugal), Jürgen Locadia (PSV), Wesley Hoedt (Southampton), Vincent Janssen (Fenerbahçe) en Michel Vorm (Tottenham Hotspur), ook allemaal vanwege fysiek ongemak. Luuk de Jong (PSV) en Sergio Padt (FC Groningen) zijn inmiddels aangesloten.

Oranje oefent donderdag tegen Schotland in Aberdeen. Daarna volgt op dinsdag 14 november de laatste wedstrijd van dit jaar. In Boekarest is Roemenië de tegenstander.

Diks vervangt Fosu-Mensah
Kevin Diks is door Jong Oranje-coach Art Langeler aan de selectie toegevoegd. De verdediger van Feyenoord vervangt  Fosu-Mensah.

Op vrijdag 10 november speelt Jong Oranje de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra in Doetinchem. (ANP)