V.l.n.r: Fritz Walter, Anton Turek, Horst Eckel, Helmut Rahn, Ottmar Walter, Werner Liebrich, Josef Posipal, Hans Schäfer, Werner Kohlmeyer, Karl Mai en Maxi
V.l.n.r: Fritz Walter, Anton Turek, Horst Eckel, Helmut Rahn, Ottmar Walter, Werner Liebrich, Josef Posipal, Hans Schäfer, Werner Kohlmeyer, Karl Mai en Maxi - © ANP

Duitse voetballegende Hans Schäfer overleden

7 november 2017
Een Duitse voetbalicoon is overleden: de vermaarde linksbuiten Hans Schäfer.

Hij veroverde in 1954 in Zwitserland met het toenmalige West-Duitsland de wereldtitel en was aanvoerder van Die Mannschaft op de WK's van 1958 en 1962.

1. FC Köln bracht het nieuws dinsdag naar buiten. Schäfer is negentig jaar geworden.

Schäfer speelde tussen 1948 en 1962 meer dan vijfhonderd wedstrijden voor Köln, waarin hij meer dan driehonderd keer scoorde.

Wonder van Bern
Met 1. FC Köln greep Schäfer in 1962 en 1964 de Duitse voetbaltitel. Hij speelde in totaal 39 interlands, waarin hij vijftien doelpunten maakte.

In de finale van het WK van 1954 versloeg het West-Duitse voetbalelftal voetbalgrootheid Hongarije met 3-2, na met 0-2 te hebben achtergestaan. Deze wedstrijd ging de geschiedenis in als het Wonder van Bern.

"Onze club rouwt om het verlies van de grootste voetbalpersoonlijkheid die Keulen heeft voortgebracht. Als wereldkampioen en icoon van onze club is Hans Schäfer onsterfelijk'', schrijft Köln-voorzitter Werner Spinner op de clubsite.

Volgens vicevoorzitter en oud-international Toni Schumacher was Schäfer indertijd de beste linksbuiten van de wereld. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd

Stand