Gareth Southgate
Gareth Southgate - © Pro Shots

Southgate baalt niet van afzeggingen

9 november 2017
De Engelse bondscoach Gareth Southgate vindt het geen enkel probleem dat zijn elftal in aanloop naar oefenwedstrijden met Duitsland en Brazilië geplaagd wordt door tal van afzeggingen.

"Dit is dé periode voor ons om nieuwe spelers een kans te geven.'' Engeland is al geplaatst voor de wereldtitelstrijd, komende zomer in Rusland.

"Als ik nu niet nieuwe dingen ga uitproberen, wanneer moet ik het dan doen'', vroeg Southgate zich af. "Duitsland speelde onlangs in de Confederations Cup met een complete schaduwselectie. Ik vond dat een briljant idee. Kijk eens hoeveel kandidaten zich daar hebben gepresenteerd.

Southgate mist de komende dagen Dele Alli, Harry Kane, Harry Winks, Fabian Delph, Raheem Sterling en Jordan Henderson.

Southgate zegt genoten te hebben van de nieuwe gezichten op het trainingskamp. "Ik verheug me erop met enkele nieuwe spelers tegen deze uitdagende tegenstanders te spelen. Deze wedstrijden gaan me meer leren dan de hele kwalificatiereeks bij elkaar.'' Hij praat dan bijvoorbeeld over Tammy Abraham, Joe Gomez en Ruben Loftus-Cheek, die voor het eerst werden opgeroepen.

Volgens Southgate is er geen sprake van dat spelers zich terug trekken omdat ze in deze fase van de competitie de clubbelangen laten prevaleren. "Ze zijn gewoon geblesseerd, daar twijfel ik niet aan. Dat bijvoorbeeld Kane en Winks volgende week wel met de Spurs tegen Arsenal voetballen is niet meer dan logisch. Ik kan me voorstellen dat de club voor een belangrijke wedstrijd bereid is enig risico te nemen.'' (ANP)

Gerelateerd