Het Nederlands elftal treedt donderdagavond in het oefenduel met Schotland aan met Ryan Babel in de spits. Bij afwezigheid van Vincent Janssen en Bas Dost kiest Dick Advocaat voor de aanvaller van Besiktas in de punt van de aanval.

Babel wordt in de voorste linie bijgestaan door Quincy Promes en Memphis, die bij hun clubs (Spartak Moskou en Olympique Lyon) op schot zijn. 

Jasper Cillessen verdedigt zoals verwacht het doel van Oranje. Eerder liet Dick Advocaat weten dat hij de keeper van FC Barcelona simpelweg beter vindt dan PSV-goalie Jeroen Zoet.

Oranje start met twee jonkies als back. Timothy Fosu-Mensah start op de rechterflank, terwijl Nathan Aké het vanaf links mag laten zien. Virgil van Dijk en Karim Rekik vormen het centrale duo.

Het middenveld bestaat uit Georginio Wijnaldum, Daley Blind en Kevin Strootman. Recordinternational Wesley Sneijder begint op de bank in het Pittodrie Stadium.

Opstelling Oranje: Cillessen; Fosu-Mensah, Van Dijk, Rekik, Aké; Blind, Strootman, Wijnaldum; Promes, Babel, Memphis. (FOX Sports)

De wedstrijd Schotland - Nederland is om 20.45 uur live te zien op FOX Sports 1.

 

Gerelateerd