Samenvatting Schotland - Nederland

Matig Oranje boekt minimale zege in Schotland

9 november 2017
Het Nederlands elftal heeft donderdagavond een benauwde zege geboekt op Schotland. In het Pittodrie Stadium zorgde Memphis voor het enige doelpunt: 0-1.

De aanvaller van Olympique Lyon zorgde daarmee voor een van de weinige hoogtepunten in het oefenduel. Vijf minuten voor rust zette Memphis zelf de aanval op waarna hij in volle sprint richting het strafschopgebied snelde.

Samen met de andere twee aanvallers leidde het tot een prima doelpunt. Quincy Promes kreeg de bal bij spits Ryan Babel, die met een goede voorzet Memphis - net in buitenspelpositie - een niet te missen kans gaf: 0-1.

Met Timothy Fosu-Mensah en Nathan Aké als backs wist Oranje geen indruk te maken tegen Schotland, dat zelf wat kansjes kreeg op de openingstreffer. Het doelpunt van Memphis was eigenlijk ook de eerste aanval die echt goed liep bij de ploeg van Dick Advocaat.

In de tweede helft kwam Oranje beter voor de dag, maar echt veel te genieten viel er niet. Schotland drong richting het einde van de wedstrijd serieus aan en kreeg ook goede kansen. Jasper Cillessen hielt zijn doel echter schoon, waardoor een verdiende gelijkmaker voor de thuisploeg uitbleef. (FOX Sports)

Gerelateerd