Andrej Kramaric
Andrej Kramaric - © ANP

Goede uitgangspositie in play-offs voor Kroatië en Zwitserland

9 november 2017
De kans is groot dat de Kroatische voetballers komende zomer voor de vijfde keer in de historie meedoen aan het wereldkampioenschap voetbal. In de play-offs won het team van bondscoach Zlatko Dalic donderdag de eerste wedstrijd tegen Griekenland met 4-1.

Kroatië had het verschil bij rust al gemaakt. Verdediger Georgios Tzavelas ging in de dertiende minuut in de fout door de bal onhandig terug te spelen op Orestis Karnezis. De doelman zag zijn bal van zijn voet springen en maakte daarna een overtreding op Nikola Kalinic. Aanvoerder Luka Modric benutte de strafschop.

Zes minuten later maakte Kalinic er al 2-0 van. Griekenland kwam door een kopbal van aanvoerder Sokratis Papastathopoulos nog wel terug, maar Kroatie liep via Perisic en Kramaric uit naar een ruime zege: 4-1.

Zwitserland
​De Zwitser wonnen de uitwedstrijd in de play-offs bij Noord-Ierland met 1-0. Ondanks dat Zwitserland beter was, kreeg het de zege cadeau.

De Roemeense scheidsrechter Ovidiu Hategan floot voor een strafschop nadat Corry Evans de bal niet met zijn arm maar met zijn rug had geblokt. Ricardo Rodriguez profiteerde koelbloedig van het buitenkansje en maakte vanaf elf meter geen fout. (ANP)