Toine van Peperstraten, Ronald de Boer en Kenneth Perez
Toine van Peperstraten, Ronald de Boer en Kenneth Perez - © FOXSports.NL

"Ik denk dat Kenneth niet gevraagd wordt voor het Nederlands elftal"

10 november 2017
Hoe ziet de toekomst van Oranje eruit? De kenners liggen qua mening nogal ver uit elkaar.

Perez viel iets op toen hem gevraagd werd een Nederlands elftal samen te stellen dat het EK van 2020 moet zien te bereiken: "Ik kwam erachter dat we heel weinig creativiteit hebben. Dus heb ik voor degelijkheid gekozen."

De opstellingen van Perez en De Boer | FOXSports.NL

De analist ziet vooral een belangrijke rol voor linksback Jetro Willems weggelegd. "Jetro heeft wél creativiteit. En de nieuwe Willems schakelt goed om en zet goede tackles in. Vroeger bleef hij wel eens staan als hij de bal verloor."

Perez: "Ik heb ook voor bepaalde karakters gekozen. Jongens die fysiek in orde zijn, die meters kunnen maken en vrij snel kunnen omschakelen naar een 5-3-2-systeem, als ik dat wil spelen.

3-4-3
Ronald de Boer is het niet eens met zijn collega: "Ik denk dat Kenneth niet gevraagd wordt voor het Nederlands elftal, met zo'n opstelling."

"Ik speel in een 3-4-3. We krijgen te maken met veel tegenstanders die minder zijn dan wij. Daar ga ik van uit. Daarom moet drie achterin kunnen."

De Boer: "Wel triest dat we eigenlijk niemand anders hebben dan Vincent Janssen. Hij is onze enige optie in de spits, maar hij zit nu al wel eens op de bank bij Fenerbahçe. Er is echter geen concurrentie."

De Boer schrijft ook Wesley Sneijder niet af. Vooral niet , omdat Oranje zoveel creativiteit mist. "Hij kijkt direct vooruit en speelt in één keer. Dat is snel, óók creatief zijn. Dat mis ik." (FOX Sports)

Gerelateerd